Primers arxivaments de denúncies per enganxar cartells sobre el referèndum de l'1 d’octubre a Cornellà del Llobregat. Així ho ha anunciat avui l'associació Drets, que representava algun dels acusats per desobediència per encartellar diferents carrers de Cornellà.

Francesc Xavier Areste, Maria Teresa Vidal i tres persones més van ser identificats i denunciats pels Mossos d’Esquadra seguint instruccions de la Fiscalia mentre enganxaven cartells amb eslògans com "Hola Europa" i "Benvinguda República" la darrera setmana de setembre a Cornellà.

Els van confiscar el material i van ser cridats a declarar a la policia espanyola i posteriorment citats pel jutjat d’instrucció número 3 de Cornellà i acusats d’un delicte de desobediència. Drets ha rebut notificació de les primeres interlocutòries d’arxiu per desobediència.

En la interlocutòria, el jutge Antonio Baños considera que els fets denunciats no són constitutius de delicte i arxiva les actuacions. El mateix atestat policial ja reconeixia que no havia estat possible determinar la procedència ni el finançament del material confiscat.