Una vintena d'entitats i col·lectius han presentat aquest dijous un manifest en el qual critiquen que la majoria de denúncies de l'1-O s'han arxivat per la impossibilitat d'identificar els agents de la Policia Nacional o de la Guàrdia Civil. 

Entre els signants del text, presentat al Palau Robert de Barcelona, hi ha el col·lectiu de defensa dels drets humans Irídia, el grup de periodistes Ramon Barnils o l'Associació de Juristes pels Drets Humans. Tots ells encoratgen els denunciants de la violència policial a "no retirar les denúncies i a anar fins al final del procés judicial": 

"La gran majoria de denúncies en un sentit o un altre encara no s'han jutjat", denuncia el text, que fa una crida a "tota la ciutadania a donar suport a les persones afectades assistint a les convocatòries de solidaritat o de la forma que considerin més oportuna". 

El text insta les institucions públiques, tant catalanes com estatals, a millorar la "identificació dels agents antiavalots", de manera que "sigui visible com a mínim a dos llocs del tronc", la part frontal i la posterior.