El portaveu de FEPOL, sindicat majoritari entre els Mossos, Toni Castejón, ha denunciat aquest dilluns que durant l'atac vandàlic a la Generalitat d'aquest diumenge, només hi havia quatre agents dels Mossos al Palau. A través de les xarxes Castejón ha assegurat que n'hi havia un a la porta, un altre controlant la sala de càmeres, un altre a vigilància interna i l'últim encarregat del perímetre exterior.

El portaveu sindicat assegura que van ser aquests quatre agents els que van sortir a la plaça Sant Jaume i van denunciar els fets "farts d'avisar la de la falta d'efectius". Castejón també recorda que en aquests moments, Catalunya es troba en alerta quatre per terrorisme en una escala de cinc punts.

Aquesta denúncia arriba després que aquest diumenge, quatre persones llencessin pintura contra la Generalitat  per mostrar la seva oposició contra les últimes mesures del Govern pel sector de la restauració contra el coronavirus.

Vigilància 24 hores

Després de l'incident, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat aquest dilluns que a partir d'ara el Palau de la Generalitat tindrà vigilància d'una furgoneta de l'Àrea de Recursos Operatius (Arro) les 24 hores del dia. 

De fet, Sàmper ja va convocar aquest diumenge una reunió d'urgència on es va anunciar que posaran "una furgoneta d'antiavalots als voltants de Palau" per a així evitar aquest tipus d'incidents en edificis públics i protegir el Palau de ser atacat de forma vandàlica mentre duri la crisi de la Covid-19.