Piulada demolidora de Xavier-Sala-i-Martín sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, i l'absolució de l'ex vicepresident espanyol i expresident de l'FMI Rodrigo Rato.

El prestigiós economista ha relacionat la inhabilitació de Torra per la sentència del Tribunal Suprem, que l'ha apartat de la presidència de la Generalitat per haver-se negat a retirar una pancarta del balcó de la Generalitat en favor dels presos polítics, amb la decisió de la Sala Penal de l'Audiència Nacional d'absoldre Rato i 33 acusats més en el judici per la sortida a borsa de Bankia. Se'ls acusava de delictes d'estafa als inversors i falsedat comptable

Sala-i-Martín entén que ambdues decisions són "dos exemples" de "per què el Partit Popular vol controlar la cúpula judicial". I el aprtit que lidera Pablo Casado ho vol fer, conclou Sala-i-Martín en la seva piulada per "mantenir la sagrada unitat" d'Espanya i "mantenir l'economia extractiva que els fa rics".

El PP i el control de la cúpula judicial

El PP manté bloquejada la renovació parlamentària de la cúpula judicial -el CGPJ-, amb els seus membres amb el mandat caducat des de fa gairebé dos anys; el Tribunal Constitucional i el Defensor del Pueblo.