Crida de Demòcrates a "no acceptar" la imminent inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra. En una roda de premsa celebrada aquest dilluns, el portaveu d'estratègia política, Jordi Pou, ha qualificat la inhabilitació de "barbaritat" i per aquest motiu ha fet una crida a "no acceptar-la" i mantenir Torra com a president.

Pou també ha assegurat que l'aposta de la formació d'Antoni Castellà passa per no convocar eleccions fins que el president ho consideri oportú i tampoc proposar un candidat alternatiu. "Tenim clar quina és la via: Torra ha de seguir fent de president", ha resumit.

"La inhabilitació del president Torra és inacceptable. L'inhabiliten per ser un president independentista. L'Estat espanyol està actuant de manera desbocada per defensar la unitat d'Espanya", ha denunciat.

D'altra banda, de cara al congrés telemàtic que celebraran el cap de setmana, ha descartat que es plantegin deixar el grup d'ERC al Parlament, però sí que ha explicat que preveuen debatre una esmena on es proposa demanar la creació d'un subgrup dins el mateix grup.