El líder de Demòcrates i diputat d'ERC al Parlament, Antoni Castellà, ha avisat aquest diumenge que Demòcrates consultarà a les seves bases si recolza investir un candidat alternatiu a Carles Puigdemont per a la Presidència de la Generalitat.

En una entrevista de Rac1 ha sostingut que és poc probable que es pugui investir Puigdemont a través de la reforma de la Llei de Presidència, ja que "han anunciat per terra, mar i aire que se la carregaran", per la qual cosa creu que JxCat presentarà un candidat alternatiu.

Ha assegurat que en aquest cas Demòcrates consultaria als seus afiliats si recolza aquesta alternativa, encara que ha defensat que serà "molt més important el què que no el qui".

"El què anem fent és el més important. L'únic objectiu és el mandat de l'1 d'octubre i fer efectiva la República amb el temps que faci falta i els mecanismes que facin falta", ha afegit.

El resultat d'aquesta consulta definiria el vot en la investidura dels dos diputats que té Demòcrates integrats a ERC, Antoni Castellà i Titón Laïlla, per la qual cosa podria afectar al resultat de la investidura.