Les causes contra manifestants independentistes no s'acaben. Ara és el torn del Víctor, per qui la fiscalia demana fins a set anys de presó. Així ho ha anunciat aquest dilluns l'organització antirepressiva Alerta Solidària a les xarxes socials, que ha subratllat que aquesta causa s'emmarca en la protesta postsentència de 2019 celebrada al Camp Nou durant el Barça-Madrid. "Aquell 18 de desembre de 2019, encara en l'espiral de protestes per la sentència del procés, i sota convocatòria del desaparegut Tsunami democràtic, va acabar amb catorze persones detingudes. Una nit d'hivern molt calenta que encara cueja", ha recordat.

Així doncs, en Víctor és un independentista de Vilanova i la Geltrú a qui la fiscalia demana ara fins a set anys de presó "en un embolicat procediment judicial". A més, la Generalitat "s'afegeix a la corrua d'acusacions" i ha demanat un any i mig de presó, 1.800 euros i uns altres 3.500 euros en concepte d'indemnitzacions. En qualsevol cas, els advocats d'Alerta Solidària asseguren que res d'això és lícit.

Excedeix el termini legal

Per una banda, "decretat el processament del manifestant, la fiscalia va trigar vuit mesos a concretar les acusacions, afegint a la imputació inicial unes lesions que en principi no existien o no havien estat atribuïdes al represaliat". Per una altra, la Generalitat també "ha trigat gairebé un any".

És per això que "la defensa va sol·licitar la nul·litat de l'acusació per haver excedit el termini legal de deu dies per formular acusació, i avui en dia, esperem que resolguin el recurs d'apel·lació per intentar exigir-los que respectin almenys les seves pròpies lleis i obligar així a la fiscalia a reformular de nou l'acusació". "Sigui com sigui, ara per ara, es manté la petició de fins a set anys de presó per unes lesions i uns fets inexistents, mantenint-se també la Generalitat de Catalunya com acusació", han denunciat.

TUIT Alerta Solidària Tsunami Democràtic

L'organització ha volgut deixar clar que ara el que "realment importa" és "ser al costat d'en Víctor, de la seva família, amistats i companys de lluita". "I encara més important, ser al costat del Víctor, com al costat de la resta de represaliades en aquesta lluita per la llibertat, amb una actitud valenta i conscient. No per guarir-nos les ferides sinó per mirar endavant i conjurar-nos a ser més gent i més fortes, la pròxima vegada i cada dia", han conclòs.

Just la setmana passada la Generalitat va començar a estudiar tots els casos pendents de judici per aldarulls i atemptat contra l'autoritat en què està personada com a acusació particular, que són una trentena. En aquest sentit, el Govern va confirmar que es retirava del cas dels set acusats pels aldarulls en la concentració que hi va haver a la Ciutadella el dia de la investidura fallida de Carles Puigdemont com a president.

 

Imatge principal: Un cordó policial dels Mossos d'Esquadra a l'altura del Camp Nou durant la protesta de Tsunami Democràtic / ACN