La fiscalia demana 11 anys de presó per a l'exlíder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, de 55 anys, acusat d'haver abusat entre el març de 2018 i el març de 2019 de dos homes de 26 i 30 anys amb incapacitat i d'intentar-ho amb un tercer. Ortiz Cambray va ser detingut a principis de març de 2019 després que la Fundació Alosa de Lleida, que tutela almenys dues de les presumptes víctimes, denunciés els fets.

Durant la instrucció, Ortiz Cambray va negar les acusacions i va assegurar que no hi havia hagut "absolutament res de res de tema sexual físic amb aquestes persones". El judici es farà a l'Audiència de Lleida el 25 de novembre.

Almenys dues agressions

El ministeri públic acusa l'exlíder de Vox a Lleida d'haver tingut diverses trobades sexuals amb un jove, incapacitat judicialment el març de 2019, tot i saber que patia una discapacitat. Per aquests fets sol·licita que se'l condemni a 8 anys de presó, 7 més de llibertat vigilada, i que indemnitzi el noi amb 40.000 euros.

També demana que se'l condemni a 3 anys de presó per fer tocaments i fotografies sexuals a canvi de diners a un altre jove, declarat incapacitat judicialment el juny de 2016, a casa seva. Uns fets pels quals la fiscalia sol·licita també que se li imposin 3 anys més de llibertat vigilada i que indemnitzi l'home amb 8.000 euros.

El ministeri públic sol·licita que l'acusat indemnitzi amb 4.000 euros un tercer noi discapacitat a qui suposadament va oferir-li diners a canvi de tocaments i fotografies tot i que en aquest cas, la víctima ho va rebutjar.