Els quatre mesos i 52 sessions que va durar el judici dona per molts moments i petits detalls que de ben segur encara queden per conèixer. Un d'ells s'ha revelat avui. En una conferència organitzada per Alerta Solidària, Esther Cuixart, germana de Jordi Cuixart, ha explicat que el jutge Marchena va demanar pels passadissos del Tribunal Suprem que no somrigués.

La gestualitat de Cuixart no va agradar al president de la Sala Segona del Penal i va recriminar-li-ho a fora, fins i tot, de la sessió de la celebració del judici i al marge de quan el president d'Òmnium declarava.

Davant la situació actual, la germana de Cuixart es mostra optimista: "Hi ha repressió però podem girar-la, no tenim por". La xerrada s'ha emmarcat en la Jornada anti-repressiva i s'ha celebrat aquest matí a Granollers en un format de taula rodona que ha acabat amb un vermut solidari. 

Una portaveu oficial del Tribunal Suprem s’ha posat en contacte amb El Nacional aquest vespre per assegurar, en nom del jutge Manuel Marchena, que aquestes afirmacions de la germana de Cuixart són “radicalment falses”.

anunci alerta