Esperpèntica entrega de premis dels 'Herois de Tabàrnia' amb Isabel Díaz Ayuso com una de les mestres de cerimònies (i que, a més, ha estat emès en directe pel YouTube de la Comunitat de Madrid). A finals de 2017, un sector espanyolista va "rebel·lar-se" contra l'independentisme i va decidir 'crear' una comunitat autònoma fictícia, formada per les zones de Barcelona i Tarragona on hi ha més vot unionista. Anys després, l'entitat que té com a 'Molt Honorable President' a Albert Boadella segueix lliurant uns guardons de reconeixement a diverses figures per defensar Espanya. Enguany, els 'afortunats' han estat Nicolás Redondo Terreros (exdirigent basc del PSOE, que fou expulsat del partit el setembre de 2023), Marcos de Quinto (exdiputat de Ciutadans), Sergio Fidalgo (cofundador de Concòrdia Cívica) i l'entitat espanyolista S'ha acabat.

L'acte, que s'ha celebrat a l'hotel Catalonia Plaza de Barcelona, ha comptat amb l'assistència d'unes 300 persones. L'esdeveniment l'ha conduït el periodista Albert Castillón i un dels moments més insòlits ha estat el discurs del director de teatre, Albert Boadella. El dramaturg s'ha desfet en elogis a Isabel Díaz Ayuso, que l'ha qualificat de "princesa de la llibertat" i li ha agraït haver portat "moltes fruites" —el menú, que costava 60 euros, portava per títol 'Me gusta la fruta', expressió que va popularitzar la presidenta madrilenya per evitar apuntar que li havia dit "fill de puta" a Pedro Sánchez—.

Al llarg del delirant discurs, Boadella ha exposat un "decàleg del bon tabarnès". Entre aquests, destaca el fet de "no perdre l'humor ni en el cas que Sánchez duri dues legislatures més", "ser acusat de fatxa un mínim de cinc vegades a la setmana", "dessintonitzar TV3, Catalunya Ràdio i no llegir l'Ara, El Punt Avui o ElNacional.cat i llegir La Vanguardia només el 28 de desembre", "col·locar banderes de Tabàrnia i Espanya l'11 de setembre", "tenir la imatge a casa de Felip V, primer organitzador de la igualtat entre espanyols", "haver retirat 10 estelades com a mínim dels veïns gilipolles" i "fer enfadar els nacionalistes una vegada per setmana entre els plaers sexuals". Posteriorment, el 'president' de Tabàrnia ha atacat l'amnistia: "Si no es compleix aquest decàleg, no passa res, sereu amnistiats amb honors perquè delinquir a Espanya és un 'xollo'". Sobre Pedro Sánchez, Boadella ha afirmat que no pot fer una obra de teatre sobre ell perquè, per fer-la, cal un personatge i "ell no és res": "De fet, és un error de la Constitució".

Ayuso descarta substituir ara a Feijóo i assegura que "la ruptura de Catalunya s'ha traslladat a Espanya"

Ayuso, que també és la 'presidenta' de Tabàrnia a Madrid, ha tancat l'acte contestant algunes preguntes d'Albert Castillón. Durant les seves respostes, la popular —que aquest dimarts és notícia perquè la seva parella ha estat denunciada per haver defraudat, presumptament, més de 350.000 euros a Hisenda, un tema que no ha sortit durant l'acte— ha apuntat que "Espanya està integrada per 17 regions" i que Madrid és una "regió que no és de ningú per ser de tots perquè és la casa de qui perd les ganes i vol ser lliure, prosperar i créixer". Preguntada per si vol fer el salt a la política estatal, Ayuso ha assenyalat que no pot ser "presidenta de tantes coses" i que "Feijóo ha de seguir liderant l'oposició": "Estic molt ocupada a Madrid, però sempre estic al servei d'Espanya".

Sobre l'amnistia, la cap de l'executiu madrileny ha indicat que "s'ha normalitzat el crim i es criminalitza la vida normal" perquè s'ha traslladat a Espanya "la ruptura que han provocat a Catalunya": "Estan creant un descrèdit del que és ser espanyol". Paral·lelament, ha indicat que l'espanyolisme "guanyarà aquesta batalla" i que ella té la "consciència tranquil·la". Durant l'acte, al qual també hi han assistit alguns pesos destacats del PP, com Alejandro Fernández i Daniel Sirera, se li ha lliurat a Ayuso una plaça d'una avinguda amb el seu nom i un altre, a Boadella: "El d'Ayuso el col·locarem al carrer Independència i el de Boadella, a l'avinguda dels Països Catalans".

Nicolás Redondo Terreros: "És la setmana més trista dels darrers 40 anys"

Pel que fa a l'entrega de premis, els guardonats han fet una breu intervenció agraint aquesta 'distinció'. En el cas de Nicolás Redondo Terreros, l'exdirigent socialista ha volgut fer al·lusió a la llei d'amnistia (que s'aprovarà aquest dijous) per destacar que aquesta és "la setmana més trista dels darrers 40 anys": "El dijous es consumarà una gran traïció a la Constitució". Al seu torn, Marcos de Quinto ha declarat que "si s'atorga un referèndum a Catalunya, es perdrà el dret de tots els espanyols a decidir".

També han participat a l'acte els 'ministres' del govern de Tabàrnia: l'advocat José María Fuster Fabra i els periodistes Miquel Giménez i Tomás Guasch. Un dels moments més surrealistes l'ha protagonitzat Giménez, que ha demanat "amnistiar els homes i dones del temps de TV3" per parlar de Països Catalans, País Valencià i Catalunya Nord: "Que canviïn de camell, la droga a certes edats perjudica". També ha volgut estendre l'amnistia als qui diuen "ellos, ellas i elles" i a Pilar Rahola: "La 'criatura' ho està passant molt malament amb això de no sortir cada dia a la tele".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!