La ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado, ha lamentat la "forma de fer política" de Vox, "basada en les injúries i insults", com els abocaments contra ella pel portaveu en l'Assemblea Regional de Múrcia, Juan José Liarte, que li va dir puta, tiparraca i mentidera, i ha avisat que "hi ha articles del Codi Penal on aquesta acció encaixa perfectament".

Així ho ha indicat la titular de Justícia en una entrevista a la Cadena Ser en la que ha assegurat que no denunciarà al dirigent de Vox a títol personal perquè es tracta d'"injúries contra una persona que és autoritat pública", com és el seu cas, i que "qui ha de manifestar-se és la Fiscalia".

La ministra ha insistit que la ciutadania "està cansada de la crispació" i ha acusat Vox de basar "massa" el seu discurs en temes de gènere, dirigits a les dones, "amb aquesta violència verbal". "Després de l'insult, Què queda? On passem?", s'ha preguntat.

Així mateix, ha cridat a la reflexió sobre els discursos que qüestionen la violència de gènere, el "terrorisme masclista" que ha deixat ja 1.001 mortes oficials, un assumpte sobre el qual "no es pot banalitzar". "Hem de conscienciar-nos, i especialment els que estem en política sobre aquest discurs de l'odi. És qüestió de tots els demòcrates saber amb qui es pacta i amb qui no", ha postil·lat en al·lusió a PP i Ciutadans.

Delgado ha apuntat que els líders d'aquests partits no s'han dirigit a ella després dels insults de Vox i ha subratllat que "per sobre d'ideologia, està la democràcia, el respecte i l'exemplaritat com|com a polítics." A més, ha apuntat que després "passar-se la vida intentant buscar la justícia i perseguint terroristes" en la seva carrera com a fiscal, per a ella, és "realment frustrant" trobar-se amb persones que "no tenen escrúpols".

Sobre la sentència del Tribunal Suprem contra La Manada, la ministra de Justícia ha admès que no el va sorprendre. En aquest sentit ha dit que els fets que es recollien en la primera sentència "definien una acció d'agressió sexual" i ha subratllat que el Govern vol que passi a la qualificació de violació: "Els fets eren concloents. La interpretació Suprem s'ajusta perfectament a aquests fets".