Un grup de catalans residents a Itàlia i l'emissora Ràdio Catalunya Itàlia promouen diumenge vinent,18 de desembre, un dia de dejuni en solidaritat i denúncia de la situació dels presos polítics i exiliats i de suport als presos en vaga de fam.

A la iniciativa hi estan convidats "no només els catalans d'Itàlia sinó tots els defensors dels drets civils i polítics dels presos catalans i de Catalunya", segons indica un comunicat dels col·lectius que han posat en marxa la proposta.

Amb la voluntat d'amplificar internacionalment el suport a la vaga de fam que duen a terme Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull, els seus impulsors s'han coordinat amb la campanya prou d'ostatges, que s'estructura a través del web www.prouostatges.cat.

Nascuda el setembre passat, Ràdio Catalunya Itàlia es pot escoltar a través d'Internet, en directe o en format podcast, i es transmet des de les instal·lacions de Radio Roma Futura a la seu de la Penya Blaugrana de Roma, al barri de Monte Sacro. L’objectiu de l'emissora és fer conèixer els Països Catalans a Itàlia.