El Ministeri de Defensa assegura que una "potència estrangera" està darrera l'atac informàtic que va permetre introduir-se en la xarxa informàtica del ministeri espanyol de Defensa i va estar movent-se per ella durant almenys tres mesos fins que va ser detectat a principis del mes de març.

Segons explica El País, els responsables de la investigació de l'atac consideren que, per la complexitat d'aquest, l'autoria no és d'un hacker i tot apunta a que "hi ha un Estat darrera". L'Informe Anual de Seguretat Nacional al que ha tingut accés el citat diari alerta de l'"increment en l'agressivitat d'alguns serveis d'intel·ligència estrangers". 

Els atacants van introduir un virus, a través d'un correu electrònic, i es tem que aquest hagi "colonitzat altres xarxes", indica El País que afegeix que l'objectiu dels ciberespies podrien ser secrets tecnològics de la indústria militar

"Amenaça de primera magnitud per a la Seguretat Nacional"

"L'espionatge industrial d'informació classificada en poder d'empreses que participen en programes del Ministeri de Defensa suposa una amenaça de primera magnitud per a la Seguretat Nacional", exposa l'Informe Anual de Seguretat Nacional al que ha accedit el rotatiu. En la mateixa línia, l'informe destaca que el "ciberespionatge de naturalesa tant política com econòmica [...] a l'origen dels quals es troben certs Estats i empreses estrangeres, constitueixen una gran amenaça".