Un pirata informàtic va aconseguir introduir-se en la xarxa informàtica del ministeri espanyol de Defensa i va estar movent-se per ella durant almenys tres mesos fins que va ser detectat fa pocs dies. De fet, ahir dilluns el ministeri va donar trasllat a la fiscalia de les "possibles intrusions" a la seva xarxa i ja s'ha començat a investigar l'autoria dels atacs i la informació a què haurien pogut accedir.

Segons avança El Español el Comandament Conjunt de Ciberdefensa i del Centre de Sistemes i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (CESTIC) ha detectat diversos atacs en un període de temps de tres mesos, per afegir que el sistema de comunicacions atacat és el de propòsit general, és a dir, d'ús ordinari, i que la informació confidencial es trasllada a través de vies més segures.

En tot cas, la xarxa de propòsit general sosté, entre altres, els correus electrònics dels empleats i funcionaris del Ministeri de Defensa, amb al voltant de 50.000 usuaris amb accés, un dels quals va ser el que va avisar d'una possible intrusió en detectar moviments estranys en el seu compte que no corresponien amb la seva activitat real. El Ministeri de Defensa va sol·licitar una investigació i, després de confirmar que s'havien registrat intrusions, dilluns va donar trasllat al Ministeri Fiscal.