La defensa de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha demanat la recusació del magistrat Pablo Llarena per diverses irregularitats en la causa que investiga el procés. Els lletrats l’acusen de no ser ni objectiu ni imparcial i pensen que té algun interès personal en la causa, segons avança RAC1.

Els advocats recorden que això aniria en contra de la Carta Europea de Drets Humans i de la Constitució, que garanteix el dret a un procés judicial amb totes les garanties i que el jutge sigui totalment independent.

Per la defensa són especialment greus diverses afirmacions fetes per Llarena els últims mesos durant les vistes.

Els advocats de l'expresidenta indiquen que hi ha criteris polítics en l'estratègia processal. La defensa recopila diverses valoracions polítiques de Llarena que no casen amb un procés judicial regular.

 

És el cas de la interlocutòria del 21 de març en què cita Forcadell i es refereix al final del procés sobiranista a la tardor com “termina el relato de la estrategia que sufrimos”. En primera persona. I en la resolució que fa 2 dies després per acordar la presó provisional de Forcadell i els consellers Rull, Turull, Bassa i Romeva, descriu la seva decisió com “la medida cautelar que garantiza el acertado retorno al autogobierno”.

La gestió de les euroordres

A més a més, la defensa adjunta la gestió de les euroordres, el fet que es retiressin i el canvi dels delictes que s’imputen al govern Puigdemont. Exposen que s’ha donat massa marge a VOX, que fa d’acusació. A més a més, apunten que Llarena ha fragmentat la causa sabent que això dificulta la defensa dels acusats. Per tot plegat, l’equip de Forcadell creu que hi ha prou motius com per justificar una recusació.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat