Ferran Costa, president del grup parlamentari Independent al Consell General d'Andorra triomfa a les xarxes per la reflexió que ha fet en un ple del seu país sobre quin ha de ser el paper que ha de jugar Andorra en la lluita per la defensa del català des de l'Estat que la té com a llengua oficial. Les seves paraules, dirigides a la importància de preservar-lo davant un gran augment de l'ús dels anglicismes i també i també sobre com s'ha de vetllar per la salut i l'ús social de la llengua, a banda de aprofitar el seu paper en l'àmbit internacional, han tingut molta repercussió a Twitter, on per exemple, Josep Lluís Alay el felicita per "una extraordinària defensa de la llengua catalana als àmbits nacional i internacional". "Em representa", conclou Alay. 

Contra l'abús dels anglicismes 

"El català és una llengua minoritària i per aquest motiu tots els catalanoparlants tenim el deute de vetllar pel seu futur. Pensem que cal aprofitar la situació que suposa tenir Andorra com a únic país amb el català com a llengua oficial i creiem que, per tant, tenim un rol fonamental a jugar més enllà de les nostres fronteres", planteja el polític andorrà. Amb tot, avisa que aquesta actuació en l'àmbit internacional no pot ser l'única per defensar la llengua, sinó que també s'ha de produir dins el mateix territori.

En aquest sentit, Costa, empresari i també linguista,  ha recamat que els andorrans i el Govern del país han de ser els primers a "aplicar-se la lliçó" i ha fet una proposta per deixar d'utilitzar tants termes en anglès i apostar per la seva versió catalana. "Crec que no cal abusar d'anglicismes en els nostres programes públics. Per dir-ho d'una altra manera, soc molt més partidaris dels programes renova o engega, que no pas l'Andorra Grows, l'Andorra Multisport Festival o l'Andorra Taste", ha exposat el polític liberal, en referència a tres esdeveniments que el cap de govern, Xavier Espot, havia esmentat en el ple. "Crec que hem de ser més enginyosos i trobar formules homòfones, que sonin igualment en el nostre idioma que en d'altres: l'Andorra Taste podria ser Andorra Gourmet", ha proposat Costa. 

Rol internacional d'Andorra 

En definitiva, el polític ha demanat "vetllar per la salut i l'ús social del català", que a Catalunya passa per un moment molt complicat, especialment entre les generacions més joves. "Tenim un rol, també en l'àmbit internacional per a poder capitalitzar el nostre estatus privilegiat que ens dona poder tenir el català com a llengua oficial. Per això, fem una proposta de resolució encaminada a aquests dos objectius, reforçar el marc legal que ajudi a ampliar el català en tots els àmbits i millorar-ne l'ús social". Aquestes paraules del polític andorrà i la seva defensa del català han estat àmpliament aplaudides.