Xavier Espot ha estat escollit aquest dimecres com a nou cap de govern d'Andorra. El candidat de Demòcrates per Andorra (DA) ha estat investit per majoria absoluta en la primera votació amb el suport dels Liberals i de Ciutadans Compromesos. En total, doncs, ha aconseguit 17 dels 28 representants del Consell General. Per la seva banda, el candidat del Partit Socialdemòcrata, Pere López, ha rebut set vots, i hi ha hagut quatre abstencions.

Espot ha assegurat que l'acord comporta estabilitat i evita un bloqueig polític i ha afegit que permetrà de fer polítiques mediambientals ambicioses, implementar mesures socials i d’igualtat, gestionar les finances públiques i diversificar el teixit productiu.

Amb aquest acord, el govern andorrà tindrà 12 ministeris, dels quals set aniran als Demòcrates, quatre als Liberals i un a Ciutadans Compromesos. Demòcrates tindrà carteres com Finances, Exteriors i Ordenament Territorial, mentre que Ciutadans Compromesos comptarà amb Justícia i Interior i els Liberals Economia i Turisme.