Quatre investigats més passen avui pel jutjat d'instrucció 13 de Barcelona.

El jutge Juan Antonio Ramírez Suñer ha citat els responsables de les empreses que es van encarregar de fer i difondre la campanya del referèndum de l'1 d'octubre. 

Són José Oriol González Martínez, Sergi Bellido Andújar, Sergi Aymerich Roman i Ricardo Martí Ramon. Estan citats a partir de les 17h i són propietaris o alts càrrecs de les empreses Buzoneo Directo, Novoprint i Global Factory Print, dedicades a la publicitat i arts gràfiques. 

El jutjat d'instrucció 13 de Barcelona ha citat per al proper dia 7 de març declaracions de més investigats dins la causa que s'instrueix per fets relacionats amb l'1-O.

En l'escorcoll que la Guàrdia Civil va fer el passat 16 de setembre a l'empresa Buzoneo Directo, va trobar 1,3 milions de díptics i fullets de diverses mides. 

En concret, a l'empresa, situada a la localitat de Montcada i Reixac (Barcelona), es van localitzar uns 700.000 fullets informatius per al seu repartiment promovent el 'Sí', altres 130.000 cartells més petits també en suport del referèndum i uns 370.000 díptics amb el logotip de la Generalitat de Catalunya que es correspondrien amb la campanya institucional del referèndum.

A més, es van intervenir en el mateix local 138.000 cartells amb el text: "Sí, per fer-los fora" amb les imatges del rei Felip VI, del president del govern espanyol Mariano Rajoy, l'expresident Jordi Pujol i l'expresident de la Fundació Palau de la Música de Barcelona, ​​Fèlix Millet. Aquests últims cartells portaven els logos propis i identificatius de la CUP.

Els materials estaven empaquetats en palets, llestos per a la seva distribució. Es va tractar fins a aquest moment de la intervenció més important de la Guàrdia Civil de material del referèndum en mig de la campanya.

Part d'aquest material hauria estat imprès per Novoprint per encàrrec de l'empresa Global Solutions, els responsables també estan citats pel titular del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona.