Avui han declarat els primers testimonis del cas de rebel·lió i sedició que afecta Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i el major dels Mossos destituït, Josep Lluís Trapero.

Els primers a passar per la sala de vistes han estat els Mossos d'Esquadra. El nou cap, Ferran López, ha seguit la mateixa versió que va declarar el major dels Mossos Josep Lluís Trapero. López i tres membres més del cos, un comissari i dos agents de la Brigada Mòbil —que aquell dia seguien junts els esdeveniments dins la mateixa sala de comandament— han declarat aquest divendres davant Lamela proposats per la defensa de Trapero.

Segons fonts de la defensa, tots ells han corroborat la versió que ja va donar el líder de l'ANC, Jordi Sànchez, (també empresonat per la mateixa causa) i han criticat l'informe aportat per la Guàrdia Civil, on s'acusava els Mossos d'inacció. La declaració de tots quatre ha anat en la mateixa línia i han defensat que era "físicament impossible" fer un cordó policial per treure la secretària judicial i els agents de la Guàrdia Civil de la Conselleria d'Economia en cotxe. També han defensat que era "impossible" defensar els cotxes de la Guàrdia Civil que van patir desperfectes a causa del gran nombre de gent concentrada.

Els testimonis, que no han aportat documentació a la causa, estaven citats a les 9.30 hores d'aquest matí a la seu de l'Audiència Nacional i l'han anat abandonat sense fer declaracions als mitjans que esperaven a la seva sortida. En el cas de Ferran ha sortit passades les 11.30 hores i ho ha fet sol.