Tercera i última declaració d'aquesta setmana dels policies espanyols investigats que van carregar durant l'1 d'octubre.

Avui compareixen tres agents que van intervenir a l'escola Àgora de Nou Barris.

Els agents del CNP van apartar els votants que hi havia a l'entrada del centre amb les porres, colpejant, en alguns casos, per damunt la cintura i al cap d'alguns concentrats. A més, van llançar a terra un home gran i van fer diversos arrossegaments.

Els interrogatoris que s'han de fer, i que dirigeix el jutge d'Instrucció 7 de Barcelona, aniran dirigits a saber qui va donar les ordres i quines van ser. Així com quina era l'ordre per actuar en aquest centre.

Els interrogatoris d'aquest divendres tanquen una setmana de declaracions de policies investigats procedents de diferents punts del territori espanyol. Són els que es van allotjar en el vaixell que va atracar al port de Barcelona i que duia dibuixat el dibuix animat Piolín.

En les compareixences d'aquesta setmana només un policia s'ha reconegut en les imatges de les càrregues, però ha al·legat que l'actuació va ser proporcionada i que es van fer servir tècniques d'art marcial i que s'aplicaven punts de dolor per reduir els manifestants.

Cap dels responsables de les unitats va aclarir qui donava les ordres, només es van referir a la "direcció d'unitat d'intervenció" amb qui es comunicaven per ràdio.

En les declaracions d'aquesta setmana s'ha posat en dubte que alguns ferits ho fossin de veritat i que la sang que es veia a les fotos fos real. També s'ha posat de manifest que no hi ha protocols per a l'ús de la porra.