La celebració del debat dels candidats espanyols del 28-A es complica cada dia que passa. TVE ha proposat al PSOE, PP, Podemos i Ciutadans el 23 d’abril com a data per a fer el debat a quatre entre Pedro Sánchez, Pablo Casado, Pablo Iglesias i Albert Rivera, la mateixa data que el d’Atresmedia. I la resposta ha estat que no hi assistiran si es fa aquest dia, ja que s'havien compromès amb Atresmedia.

Inicialment, el debat a RTVE estava programat per al dia 22. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va informar dimarts que només tenia disponibilitat per fer un debat el 23, dia de Sant Jordi, i la televisió pública espanyola ha decidit canviar de data. Sánchez només ha acceptat participar al debat a quatre de TVE després de rebutjar fer-ho al grup de comunicació privat, que inicialment havia de ser a cinc, però que va ser replantejat pel veto de la Junta Electoral Central a la participació de Vox. Els líders de PP, Cs i Podem van apostar dimarts per assistir als dos debats després de conèixer la postura de Sánchez.

Rebuig de Casado

Davant la nova data de TVE, Pablo Casado,ha anunciat que assistirà al debat d'Atresmedia "tal com tenia compromès".  El PP ha lamentat que TVE hagi canviat la data"abans de posar-se en contacte amb el PP". "Ens sembla inacceptable que la televisió pública, de la que s'espera que estigui al servei de tots, actuï al dictat del candidat socialista", han afirmat fonts del PP. 

Casado havia mostrat la predisposició a anar a tots dos debats, a TVE el dia 22 i al d'Atresmedia el 23, i el PP ha reiterat que "no tenia problema en assistir" al de TVE en les dates que s'havien comunicat en un principi.

En una línia similar s'han expressat la resta de candidats. Com Pablo Iglesias, que ha criticat que RTVE canviï la data per satisfer a Pedro Sànchez. Iglesias ha demanat a la televisió pública que rectifiqui.