Estava clar que el color groc seria un dels protagonistes de la nit, el que no era tan previsible és que fos el color escollit de la roba de dos candidates de signes tan oposats. La candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, i la de JxCat, Laura Borràs, han coincidit en el color de la roba i totes dues han arribat de groc al debat electoral que TV3 celebra aquesta nit, a partir de les deu del vespre. 

Borràs, amb un vestit tot groc, ha estat la primera en arribar, ho ha fet en cotxe i acompanyada del seu escuder i número sis de la candidatura per Barcelona, Francesc de Dalmases. A la porta de l'edifici de la televisió on es farà el debat els esperaven la presidenta de la CCMA, Núria Llorach, i el director de TV3 i moderador d'aquesta nit, Vicent Sanchis. 

Tensió amb Arrimadas i Cayetana

La segona en arribar, una mica més tard del previst, ha estat la candidata de Ciutadans Inés Arrimadas. A diferència de Borràs, ha pujat caminant per la rampa de les instal·lacions i acompanyada del diputat Carlos Carrizosa i assistents de premsa. L'arribada s'ha culminat amb d'una salutació tensa amb Llorach i Sanchis, ja que cal recordar que aquest partit és molt crític amb la seva gestió de la cadena pel procés independentista i defensa una vegada i una altra el tancament de TV3 i Catalunya Ràdio. Arrimadas ha escollit vestir de negre i amb una americana blanca que no s'ha vist fins al debat.

Igual de tensa ha estat la salutació amb Cayetana Alvarez de Toledo, l'última en arribar. Amb un jersei groc, exactament del mateix to que Borràs, ha pujat també a peu a l'edifici on es fa el debat. Un dels moments més anecdòtics ha estat quan ha saludat a Llorach i Sanchis, que l'esperaven a l'entrada, i la presidenta de la CCMA s'ha hagut de presentar perquè no la coneixia. 

Batet i Rufián, amb xapes

Les xapes i els pins han estat les protagonistes dels vestits de la candidata del PSC, Meritxell Batet, que ha decidit vantar-se de l'obra de govern amb un pin de l'agenda 2020-2030 i el d'ERC, Gabriel Rufián, amb una xapa per la llibertat dels presos.

El candidat dels comuns, Jaume Asens, ha estat l'últim en arribar, ho ha fet caminant i amb la motxilla a l'esquena, que ha hagut de deixar al terra quan s'ha fet la fotografia amb els dirigents de la cadena. Asens, que aquest dimecres havia de participar al míting central de la formació a Barcelona amb la presència de Pablo Iglesias, l'ha deixat plantat perquè s'ha quedat "estudiant" pel debat, segons ha explicat el mateix Iglesias. 

Tots tres han triat americana fosca i camisa blanca i, en un debat amb quatre dones i dos homes, no s'hi ha vist cap corbata: ni Rufián ni Asens han decidit portar-ne.

Després de passar per maquillatge i perruqueria, tots ells han anat cap al plató on han fet la fotografia de família i han aprofitat els últims minuts per acabar de repassar el debat amb els seus assistents. El debat, que durarà dues hores, es pot seguir per TV3 i Catalunya Ràdio, i també pel directe facilitat per El Nacional.