"Jo i només jo he sortit perjudicat de tot aquest assumpte". Aquest és el setè punt de la carta de comiat del ja excap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. Després que ahir el ple del Parlament ratifiqués la seva decisió de fulminar-lo, De Alfonso va escriure un text en què anunciava que tornava a la seva professió, "on vaig estar tota la meva vida", diu, la de jutge a l'Audiència de Barcelona.

En un escrit que consta de vuit punts, De Alfonso demana disculpes "a tots i totes sense excepció, a qui hagi pogut molestar en algun moment durant aquests dies" i expressa la seva voluntat de reprendre la seva vida "personal i professional". 

Ratificant-se en la seva afirmació de "no he gravat en la meva vida ningú ni he difós cap gravació", l'excap de l'Oficina Antifrau assegura: "Continuaré mantenint fins a l'últim dia la discreció que sempre he mantingut", i no s'oblida d'agrair "a tots i cada un" dels membres de l'Oficina "el seu esforç, treball i dedicació". 

De Alfonso, que també posa de manifest: "Trobo refugi en la meva família i en les incomptables mostres de suport rebudes aquests dies", s'acomiada donant les gràcies i pregant "de tot cor que ho comprenguis".