La Fiscalia ha demanat avui una pena de 1.080 euros de multa per a un jove vinculat a cercles d'extrema dreta de Barcelona per abordar pel carrer l'exdiputat de la CUP David Fernàndez i amenaçar-lo de "rebentar-lo d'una pallissa" el mes d'abril passat.

Al jutjat d'instrucció número 17 de Barcelona s'ha celebrat avui el judici contra el presumpte autor de les amenaces, Miguel V., un jove fitxat pels Mossos d'Esquadra per la seva relació amb l'afició ultra de l'Espanyol, on té l'accés prohibit per protagonitzar incidents, i amb el Casal Tramuntana de Barcelona, considerat d'extrema dreta.

Tant la Fiscalia, que va intentar sense èxit que el jutge elevés els fets a un delicte greu, com l'acusació particular exercida per David Fernàndez han acusat Miguel V. d'un delicte lleu d'amenaces, amb l'agreujant de motivació ideològica, per qui demanen la mateixa pena de multa i el pagament d'una indemnització de 600 euros a l'exdiputat anticapitalista. L'exdiputat de la CUP ha declarat aquest matí per les amenaces rebudes d'un neonazi: "Sé on vius i et donaré una pallissa ara mateix", va ser una de les amenaces que va rebre Fernàndez.

Diverses amenaces

El judici s'ha celebrat aquest matí. Els fets van succeir el passat mes d'abril i el denunciat va seguir Fernàndez fins al seu domicili i va fer l'intent de treure un revòlver i el va amenaçar en reiterades ocasions fins que els veïns de la zona el van obligar a marxar.

Altres amenaces que va rebre Fernàndez són "Ja t'ha arribat la teva hora" o "Quines ganes de cosir-te a trets", i hores posteriors l'acusat també va rondar per la zona on va ser fotografiat.

L'home que va proferir les amenaces va ser identificat pels agents policials com un membre de diversos grups filofeixistes i d'extrema dreta. A més, el RCD Espanyol va decidir prohibir-li l'accés a l'estadi per diversos incidents amb aquests grups. En el moment de denunciar els fets, la CUP va valorar les amenaces com a lleus però la Fiscalia va valorar els fets com a greus i va decidir portar l'acusat a judici.

Diversos membres de la CUP com Mireia Boya, Benet Salellas, Gabriela Serra, Joan Garriga i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han acompanyat Fernàndez avui als jutjats.