La Crida Nacional per la República viurà aquest cap de setmana la seva posada de llarg amb la celebració del seu congrés fundacional. I ha convidat a la cloenda al president de l'únic partit que, de moment, no li ha donat carbasses en el seu projecte de plataforma unitària independentista, el PDeCAT. David Bonvehí ha confirmat aquest migdia que hi assistirà

La manera com s'articularà la relació entre els dos móns encara és un misteri. Al PDeCAT incomoda que Puigdemont hagi inscrit La Crida al registre de partits del Ministeri d'Interior, entre d'altres qüestions perquè els estatuts no permeten la doble militància. L'escletxa que permetria als membres de la direcció del PDeCAT incorporar-se també a la de La Crida seria que aquests últims decidissin, tot i haver-se registrat com a partit, funcionar només com a associació. És a dir, renunciant, si més no de moment, a presentar-se a les eleccions. 

Bonvehí ha afirmat que la intenció és confluir i que per això fa mesos que treballen, a cavall entre Waterloo, Lledoners i Provença. En relació a la consulta a la militància en la qual els membres del PDeCAT haurien de decidir quina relació volen amb La Crida, ha explicat que primer caldrà veure què s'aprovarà al congrés de dissabte i que, si no s'entra en contradicció amb els estatuts del partit, aquesta votació podria esperar.