La Crida que impulsa el president Carles Puigdemont ja ha quedat registrada com a partit al Ministeri de l’Interior, segons ha pogut constatar El Nacional, un cop se n'ha formalitzat la inscripció.

Les sigles amb què s'ha registrat són CNxR i com a representants legals apareixen Ferran Mascarell, Gemma Geis, Saloua Laouaji i Ramon Maria Piqué Fernàndez.

La condició de partit permet a La Crida presentar-se a unes eleccions sense necessitat de recolzar-se en altres formacions.crida

Precisament, el fet que pugui ser un partit ha estat una de les qüestions que ha provocat més recels al PDeCAT que tem que la formació demòcrata quedi absorbida amb el temps dins de les noves sigles.

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha expressat reiteradament i de manera pública les seves reticències al respecte. De fet, la comissió delegada que estudia l'encaix de les dues formacions, i que es reuneix setmanalment a Lledoners, encara no ha aconseguit tancar un acord.

Amb tot, la Crida des que es va presentar ha insistit que la seva voluntat és servir de plataforma unitària i transversal per concórrer a les eleccions i que es dissoldrà tan bon punt s'aconsegueixi l'objectiu de la República.

La Crida celebrarà el 26 de gener el seu congrés fundacional. A mitjans de novembre va obrir un local a Barcelona, a pocs metres de la delegació del Govern.