El presentador d'Antena 3, Pablo Motos, ha tornat a comptar amb un polític de la dreta espanyola per triomfar amb l'audiència de les nits. Des del seu programa El Hormiguero, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va respondre aquest dimarts i va donar titulars a dojo. Un dels que més han captat l'atenció és quan va defensar la seva gestió de la pandèmia per la covid a les residències de gent gran: "Es va tractar cada cadàver amb 'carinyo' i respecte" després que el presentador, Pablo Motos, li preguntés per la mort a les residències i la negativa del PP perquè es produeixi una comissió d'investigació que determini els fets en aquests centres sociosanitaris on van morir més de 8.000 persones sense ser derivats als hospitals després d'una ordre de la mateixa Consejería de sanitat.

Ayuso ha assegurat que les decisions als geriàtrics la van prendre sanitaris i s'ha negat que hi hagi una investigació perquè "sembla que només han mort persones a la Comunitat de Madrid". I va afegir: "Totes les persones van morir de la mà d'un sanitari, a casa seva o en una residència", mentre reiterava que "els geriatres eren els que decidien" en aquest aspecte. I conclou: "No vull que s'obri la comissió d'investigació perquè se'ls digui a les famílies que la mort del seu familiar es podria haver evitat perquè és mentida".

En paral·lel, una nova informació confirma la gestió també qüestionada d'aquest virus a Madrid. La Comunitat ha llançat a la brossa 100.000 vacunes contra la covid per haver-se caducat a les neveres. Sanitat va perdre 117.977 vacunes entre desembre del 2020 i octubre de 2021: 106.534 havia superat la data límit per a la seva administració i la resta, per trencaments o incidents a la cadena de fred.

Es va guanyar el públic

Malgrat les seves declaracions, "l'ayusada" no la va protagonitzar ella sinó el mateix públic del programa: gent jove, des d’un plató a Madrid que quan Motos la va presentar, van tenir una reacció totalment improvisada. Crits de "presidenta" mentre sonava de fons Depeche Mode i Ayuso advertint que si seguien aplaudint-la, es posaria a plorar de l'emoció. Si repassem políticament el que va dir, es va centrar més en els seus que els rivals: del president popular, Pablo Casado, admet que es porta bé; de l'alcalde madrileny José Luis Martínez-Almeida tanca polèmiques i diu que els dos volen el millor per Madrid; i del secretari general, Teodoro García Egea, confessa que l'ha bloquejat per whatsapp.

Si ens quedem en les anècdotes que potser diuen alguna cosa més: Ayuso té una llibreta on s’apunta totes les coses bones que li dona el càrrec, en cita tres. Quines són? Poder conèixer el rei Felip VI, sobrevolar el Wanda Metropolitano totalment nevat pel temporal Filomena i haver estat "la primera dona estrangera" que va trepitjar un camp de futbol a l'Aràbia Saudita. Una darrera afirmació que no és certa. La mateixa periodista Cristina Cubero ha admès en més d'una ocasió que va ser de les primeres en tenir aquest "honor" en un país masclista. En definitiva, que el missatge cali és el més important i Ayuso no baixa la guàrdia ni quan unes formigues de roba li van preguntar de forma distesa si té por de quedar-se sense menjar per culpa de la crisi de subministraments i matèries primeres: "Sempre em quedarà baixar al bar".

Fotografia de portada: Ayuso celebrant la festivitat de l'Almudena aquest dimarts a Madrid