El tinent general Laurentino Ceña, ex Director de Apoyo Operativo (DAO) de la Guàrdia Civil, va denunciar una purga política davant els alts càrrecs del cos policial. Segons assegura La Razón, Ceña va fer aquesta denúncia mentre llegia la seva carta de dimissió.

Un dels principals arguments per justificar la dimissió era que s'havia decidit la destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos sense "donar-li audiència"; sense oferir-li l'oportunitat de defensar-se ni replicar els arguments que s'esgrimien per la seva destitució, apunta el citat digital.

En la lectura de la seva carta de dimissió Ceña va recordar que l'habitual en aquests casos és escoltar la persona contra la qual s'adoptarà una mesura (en aquest cas la destitució), investigar els fets i després decidir si hi ha hagut mala praxis.

L'ex DAO va subratllar que en el cas de Pérez de los Cobos s'havia fet tot el contrari i se li havia comunicat la destitució sense que pogués al·legar res. 

La Razón indica que la destitució que es va presentar com "una pèrdua de confiança" i una "remodelació" s'ha convertit, gràcies a la difusió d'un ofici de la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez Gámez, en una "destitució política".

Davant aquests fets, el tinent general Ceña va decidir presentar la seva dimissió amb caràcter irrevocable i ho va comunicar als alts càrrecs del cos policial en una sessió per videoconferència.