El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha afirmat que si l'alcaldable de Junts, Xavier Trias, "no hagués arribat a un acord amb ERC" abans del ple de constitució i el socialista Jaume Collboni no s'hagués allunyat dels comuns, "potser les coses haurien estat diferents". Així ho ha afirmat aquest dijous en declaracions a EFE, després que en la sessió constitutiva del consistori barceloní, dissabte passat, els quatre vots del PP, sumats als de socialistes i comuns, fossin decisius per elegir Collboni com a nou alcalde i evitar així que la vara de comandament recaigués en Trias, el més votat a les municipals del 28-M.

Sirera ha retret a Trias el seu acostament a Ernest Maragall per governar junts: "Sense necessitat de tancar cap pacte amb ERC, arriba al ple de constitució de l'ajuntament amb un pacte tancat amb ERC, que es presenta juntament amb Bildu al Senat". D'aquesta manera, segons el líder popular, "Trias va demostrar obertament que la seva voluntat era fer cas al que havia dit" dies enrere, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, quan va proposar un "front" comú sobiranista en totes les institucions.

"Trias, durant la campanya electoral, va despenjar l'estelada del balcó i la va amagar en la tauleta de nit. Però després va decidir fer cas del mandat que va rebre del president Aragonès", ha criticat. Segons Sirera, "segurament, si Trias s'hagués presentat en solitari, comprometent-se a governar en solitari, i a l'altre costat hagués estat Collboni amb Ada Colau, potser les coses haurien estat diferents". "Però com això no ho podem saber, jo estic satisfet per com han anat les coses", ha agregat Sirera, ja que "Barcelona no té un govern separatista ni en el qual hi hagi els populistes de Colau".

Davant les crítiques de Trias al PP pel seu "deute moral" amb ell, en haver estat acusat falsament en època de govern de Mariano Rajoy de tenir un compte a Suïssa, Sirera li ha replicat: "Jo vinc aquí amb les mans absolutament netes, no tinc cap deute més enllà de pagar el pis en el qual visc. No soc responsable d'això". Sobre l'expressió "que els bombin", que Trias va dedicar a PSC, PP i comuns, Sirera considera que "ofèn al conjunt dels ciutadans de Barcelona", ja que és una "falta de respecte impròpia d'algú que ha estat alcalde de Barcelona" i transmet una "sensació de voler apropiar-se de les institucions".

Retret a Aragonès pel discurs al Palau: "És impropi d'un president"

D'altra banda, Sirera ha explicat que el mateix dissabte 17 de juny, quan els regidors de l'Ajuntament de Barcelona, amb Collboni al capdavant, van acudir a la tradicional recepció en el Palau de la Generalitat, es va sentir "molest" amb el discurs del president català, Pere Aragonès, quan va dir que sobre l'elecció del nou alcalde es projectava "l'ombra d'un acord d'Estat": "Quan va acabar l'acte, em vaig aixecar, em vaig dirigir al president de la Generalitat i li vaig dir que allò no havia estat un discurs institucional, que era impropi d'un president de la Generalitat", ha relatat Sirera. "Ell no em va contestar, va fer mitja volta, i va marxar", ha assegurat el dirigent popular. Sirera ha recriminat a Aragonès que actués com "el líder d'ERC", la qual cosa representa "una falta de respecte a tots els catalans", perquè "ell ha de tenir una funció institucional".