El president Carles Puigdemont ja està en llibertat, però la seva detenció no està clara. Potser precisament per això, es comencen a demanar explicacions i responsabilitats. En aquest sentit, el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha demanat explicacions al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per la detenció de Puigdemont el passat divendres i ha criticat, de passada, la via de diàleg de PSOE i Podemos.

"Aquesta és la via de diàleg de PSOE i Podemos", ha exposat a través de les xarxes socials. "Concretament, el diàleg entre el Ministeri de l'Interior i la cúpula judicial per continuar perseguint i reprimint l'independentisme", ha exposat. D'aquesta manera, Batet creu Espanya ha de respondre: "Pedro Sánchez i Marlaska han de respondre políticament aquesta greu vulneració de drets". 

@albertbatet

El president del grup parlamentari de JxCAT ha demanat aquestes explicacions a través de Twitter i ha acompanyat la petició d'una captura de pantalla d'una notícia d'El Español on es pot llegir que "Interior va monitorar i supervisar des de Madrid l'operació per detenir Puigdemont a Sardenya". 

A més, a notícia destaca que l'operació es va seguir des de Madrid i Valladolid, on es trobava la plana major de la policia.

Puigdemont reapareix

El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha reaparegut aquest dissabte a l'Aplec Internacional organitzat per l'Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk) després de la seva posada en llibertat. Puigdemont ha estat aclamat pels assistents a l'acte en la seva arribada.

En una atenció als mitjans, Puigdemont ha comentat que està "acostumat a ser perseguit per Espanya, però el final és sempre el mateix: soc lliure". I ha afegit que "continuarà lluitant".

Tal com estava previst abans de la seva detenció dijous a la nit, Puigdemont ha participat en les activitats de l'Aplec i ha saludat els seus organitzadors.

A l'Alguer, al nord de Sardenya, sona aquest dissabte música folklòrica catalana, hi ha gegants i capgrossos, diables de correfocs i gent amb vestimenta tradicional catalana. Està previst que l'expresident ofereixi una atenció als mitjans aquesta tarda.

A l'espera 

A la sortida de la presó l'esperaven el president de Sardenya, Christian Solinas, i el president del Parlament sard, Michele Pais, així com la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i la consellera d'Exteriors, Victòria Alsina. En aquesta línia, està previst que Puigdemont es reuneixi aquest migdia amb el president Pere Aragonès i el vicepresident Jordi Puigneró. 

 

 

Imatge principal:  el president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet / Junts