Després de la visita de Pablo Iglesias a la presó de Soto del Real, la CUP li ha llançat una pregunta al secretari general de Podemos, sobre la qual diuen no tenir resposta: “Per què ha trigat tant de temps?”. Així ho ha qüestionat aquest dimarts a la tarda el diputat Vidal Aragonès, que ha assenyalat que no saben quan va fer-se la petició, ni si respon a un “càlcul polític”.

“Ens ha cridat l’atenció que hagin passat tants mesos”, ha assegurat Vidal Aragonès. No obstant això, ha considerat que era una “visita de mínims” i en aquest context l’ha valorada “molt positivament”.

Per altra banda, després que la Mesa del Parlament hagi admès a tràmit la moció de la CUP que reclama ratificar els “objectius” de la declaració de ruptura de 2015, Aragonès ha defensat que “cap amenaça repressiva limitarà l’acció política de la CUP”. La moció també planteja la recuperació efectiva de deu lleis aprovades pel Parlament i tombades pel Tribunal Constitucional, totes de caràcter social.

El diputat anticapitalista ha argumentat que no hi aparegui la llei de transitorietat justament perquè se centren en les “mesures socials”, en aquelles normes “que donen alternativa a les classes populars”. Aragonès ha indicat que no han mantingut contactes amb JxCat i ERC, però ha advertit que és una moció “de mínims”.

Davant el Govern espanyol que es planteja recuperar-ne “algunes”, segons el diputat de la CUP, els anticapitalistes es plantegen fer-les efectives “totes”.