La CUP vol que JxCat i ERC ratifiquin els “objectius” de la resolució sobre l’inici del procés polític, aprovada el 9 de novembre del 2015, després de les eleccions del 27-S. Aquell text, declarat inconstitucional per part del Tribunal Constitucional, posava les bases per a la creació d’un Estat independent sense supeditar-se les decisions al TC ni a cap altra institució de l’Estat. Està previst que la votació sigui en el ple de la setmana que ve.

El text, registrat aquest dilluns pels anticapitalistes, també insta el Govern a “fer efectiu el contingut” de les lleis tombades pel Tribunal Constitucional. Totes les lleis esmentades, un total de deu, tenen caràcter social. En canvi, no hi apareix la llei de transitorietat jurídica, també suspesa per l’alt tribunal espanyol.

 

Concretament, fan referència a deu normes, com la d’emergència habitacional, la d’igualtat efectiva, la d’universalització de l’assistència sanitària, la de voluntats digitals, la de les associacions de cànnabis o els impostos a les begudes ensucrades o a les emissions de diòxid de carboni.