El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha carregat aquest dijous contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver titllat de "violenta" l'acció d'Arran llençant pintura groga contra la casa del jutge Pablo Llarena. Els cupaires consideren que Torra "compra el discurs de la Fiscalia i l'extrema dreta" i rebutgen que equipari una acció de "desobediència civil no violenta", com consideren que és la d'Arran, amb una de violenta com les dels grups feixistes.

Preguntat per si avala l'acció, el cupaire ha al·legat que no els "correspon avalar o no avala l'acció" i ha defensat que Arran és una formació independent de la CUP. Tot i això, ha defensat que no es pot parlar de "violència" i ha assegurat que "mai" compraran "un discurs de criminalització del conflicte polític".

Comissió d'investigació de l'1-O

Així s'ha expressat el diputat de la formació en roda de premsa, on també ha instat a JxCat i ERC, tot i que també comuns i fins i tot al PSC a donar suport a la seva proposta de comissió d'investigació sobre "l'exercici de tortura massiva" dels cossos policial de l'1-O

La proposta, que ja va ser anunciada al setembre, tindria com a objectiu investigar la "violència institucional" i citaria tant a les víctimes com als responsables de la repressió, a més de intentar buscar "fórmules de reparació". Tot i que Aragonès ha reconegut que molts dels compareixents planten les comissions d'investigació, també ha volgut recordar que és una obligació comparèixer i que es poden emprendre accions legals contra els que no hi assisteixen.

La CUP ha assegurat que ja ha començat els contactes amb els grups perquè la comissió pugui veure la llum i ha assegurat que tant JxCat com ERC no ho veuen amb mals ulls.

Taula de partits

Finalment, sobre la taula de partits que se celebrarà aquest divendres i a la que la CUP ha declinat assistir, Aragonés ha assegurat que no és un "rebuig total a allò que es vulgui plantejar" però ha defensat fer aquest debat al Parlament.