Primera "targeta vermella" de la CUP al president investit Quim Torra. El diputat cupaire Vidal Aragonés ha rebutjat l'oferiment de diàleg que Torra ha fet juntament amb el president Carles Puigdemont des de Berlín. "S'ha dit fins a tres vegades que el principal objectiu era el diàleg amb l'estat espanyol. Pensàvem que l'objectiu era fer efectiva l'autodeterminació del poble de Catalunya", ha retret a Torra i Puigdemont.

A més, ha criticat que no se sàpiga quins seran els eixos del Govern de Torra, més enllà de les grans línies expressades en el seu discurs d'investidura, i ha llançat: "Algú ens haurà de dir si el que venen a fer és gestionar una autonomia o construir una república". 

Vidal Aragonés també ha criticat que Torra hagi dit que ara "la pilota està a la teulada del Govern espanyol" perquè considera que no es tracta d'això sinó que "el poble de Catalunya fixi terreny de joc". "No es tracta de renunciar ni de rebaixar el dret a l'autodeterminació, es tracta d'exercir-lo", ha defensat. 

En aquest sentit, ha advertit JxCat i ERC que "la repressió ni va començar amb el 155 ni finalitzarà quan acabi".

"L'autodeterminació no serà dins la UE"

Encara sobre les paraules de Torra i Puigdemont, el cupaire també ha assegurat que el nou president ha fet una "justificació" d'europeisme i ha anunciat que en aquest punt a la CUP "no ens hi trobaran". "Si algú pensa que el dret a l’autodeterminació de Catalunya es donarà dins la UE és que no han entès què és la Unió Europea", ha defensat.

Pel que fa a la composició del nou Govern, Vidal Aragonés ha criticat que en les travesses aparegudes als mitjans hi ha "poca presència de dones" i ha considerat que el nou Govern és de caire "autonòmic i patriarcal". 

Sobre quina podria ser la durada de la legislatura, Aragonés ha assegurat que "ja voldríem que hi hagués quatre anys de legislatura" si després d'aquests "fóssim República catalana", però ha defensat que si el que fa l'executiu de Torra és "fer autonomisme i neoliberalisme" no els preocuparà que només duri cinc mesos.