A pocs dies perquè, a priori, la taula de diàleg entre Catalunya i l'Estat es reprengui, la CUP continua advertint que d'aquí no en sortirà cap solució perquè no es donen les condicions necessàries perquè això passi.

Ho ha explicat el diputat de la CUP Carles Riera en una entrevista al Tot es mou de TV3, on ha vaticinat que el conflicte es resoldrà amb una taula de negociació, però internacional i de caràcter multilateral.

"Aquest conflicte es resoldrà en un escenari de diàleg i negociació. Pensem que serà una taula a nivell internacional i a escala multilateral. Perquè es pugui dur a terme aquest diàleg, s'han de donar unes condicions absolutament diferents a les actuals", ha indicat.

Riera ha concretat que "ha d'haver-hi conflicte actiu", i ha assenyalat que "el carrer és l'únic camí". "Farem el possible perquè aquesta legislatura vagi cap aquí. L'escenari de lluita i confrontació ha de ser tan fort que obligui a la comunitat internacional a imposar un referèndum", ha afirmat. Per aquest motiu, ha cridat a que la Diada marqui l'inici d'"un nou cicle de mobilitzacions".

Paral·lelament, ERC demanava aquest matí canalitzar la força que demostri l'independentisme durant la Diada a la taula amb l'Estat.

"Impacients"

Preguntat sobre la "paciència" de la CUP amb el Govern i la taula de diàleg amb l'Estat, Riera ha respost que estan "impacients" i ha recordat que el l'Executiu està incomplint l'acord d'investidura que va pactar amb la seva formació. Tanmateix, no ha concretat què farà la formació si el Govern segueix amb els seus plans, els quals alguns no agraden gens als anticapitalistes com és el cas de l'ampliació de l'aeroport.

Precisament sobre aquest tema, Riera ha denunciat que és un projecte que podria formar part de qualsevol govern convergent, i ha recordat que no només no es pot fer per evitar malmetre la Ricarda, sinó també pel context d'emergència climàtica en què ens trobem. També ha denunciat que l'ampliació de l'aeroport o invertir en el Circuit de Catalunya forma part d'un model econòmic basat en el turisme i l'especulació.

Sobre les polèmiques declaracions de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en què ha afirmat que "és evident que no hi ha cap condició per plantejar un referèndum a curt termini", Riera l'ha acusat de col·locar-se al costat de l'Estat. "No hi ha cap altre conflicte, qui el nega és que vol apuntalar l'Estat", ha apuntat.

 

Imatge principal: el diputat de la CUP Carles Riera / Foto: ACN