La CUP ha lamentat que l'acord entre JxCat i ERC per la suspensió de diputats s'hagi "dilatat massa en el temps" i ha recordat que ells ja havien proposat portar la decisió al ple "fa tres mesos". Tot i així, la diputada Maria Sirvent ha valorat positivament que la decisió finalment es pregui amb "transparència" però ha avisat que no acceptaran que la solució sigui acabar suspenen els diputats. 

Preguntada per si acceptarien alguna fòrmula que acceptés la suspensió de diputats, Sirvent ha estat clara i ha dit que "meridianament" no ho acceptarien.

"La CUP defensarem sempre que aquestes suspensions no s'apliquin a cap dels diputats als que se'ls demanen 30 anys per posar urnes", ha reclamat, i ha assegurat que no entendrien que JxCat, ERC o qualsevol partit que es consideri "democràtic" accepti la suspensió imposada per Llarena. 

Aquesta valoració dels anticapitalistes arriba després que JxCat i ERC hagin arribat a un acord sobre com aplicar la suspensió de diputats imposada pel jutge Pablo Llarena. Els dos grups, que tenen majoria a la mesa del Parlament, han acordat aquest dimarts dur aquesta qüestió a la comissió de l'Estatut del Diputat, a través de l'aplicació de l'article 25 del reglament, i que aquesta emeti un dictamen que sigui votat al ple

Per altra banda, Sirvent també ha valorat la presentació del pla de Govern que aquest matí ha fet el president Quim Torra i ha demanat que passi de "la retòrica i el simbolisme" a "un pla de Govern real de ruptura democràtica". En aquest sentit, ha demanat que "no sabem si s'allargarà el processisme en el temps".

Finalment, també han demanat la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, en seu parlamentària per saber quines són les actuacions del seu Departament davant l'extrema dreta.