Contundència de la diputada de la CUP Mireia Vehí després que el Tribunal Suprem hagi avisat a les presons que poden cometre un delicte de prevaricació si decideixen enviar els presos polítics a casa a passar el confinament pel coronavirus. En una roda de premsa telemàtica, Vehí ha acusat l'alt tribunal de posar per davant la defensa de la unitat d'Espanya abans que "ja no els drets col·lectius, sinó la vida". 

En aquest punt, també ha lamentat que el govern espanyol no intervingui en aquest assumpte i no "garanteixi que puguin passar aquesta situació a casa" malgrat "la situació de pandèmia". I, tot i deixar clares les seves distàncies amb el Govern català, ha assegura que les mesures de "progrés" de PSOE i Podemos estan "més a la dreta" que les de JxCat i ERC.

Amb tot, ha denunciat que les mesures anunciades dins el nou pla aprovat pel Consell de Ministres són "insuficients" i asseguren que, en el cas dels autònoms o de l'habitatge, aboquen la ciutadania a la "lògica de l'empobriment i l'endeutament". "No té cap sentit, és seguir condemnant les famílies i el teixit productiu a un endeutament i empobriment", ha aclarit. Per tot això, ha insistit en una renda bàsica.