La CUP ha emès un comunicat per donar "ple suport" a la seva exdiputada Anna Gabriel en la seva decisió de quedar-se a Suïssa i no anar a declarar demà davant el Tribunal Suprem (TS), ja que li concedeix "caràcter polític" al judici i perquè ja "s'ha decidit la seva culpabilitat".

Gabriel ha anunciat aquest matí la seva decisió de quedar-se a Suïssa per no declarar per presumpta rebel·lió davant el TS, en considerar que no tindria un "judici just" a Espanya.

"Estic sent perseguida per la meva activitat política i la premsa governamental m'ha declarat ja culpable", ha assenyalat l'exdiputada de la CUP al diari suís 'Les Temps', on ha afegit: "com que no tindré un procés just al meu país, busco un país que pot protegir els meus drets".

“Ple suport”

En el seu comunicat, la CUP-CC ha transmès el seu "ple suport" a Anna Gabriel per "la necessitat de protegir-se d'un Tribunal Suprem que ja ha decidit la seva culpabilitat, així com la de la resta de persones investigades en aquesta causa general contra l'independentisme, abans fins i tot de començar el judici".

"Des de la CUP insistim en el caràcter polític del judici plantejat pel Tribunal Suprem espanyol, subratllat pel fet que la pròpia vicepresidenta del Govern ja va dir que la seva intenció era suprimir i liquidar l'independentisme", han afegit els cupaires.

Sobre la possibilitat d'entrar a la presó, la CUP avala les paraules d'Anna Gabriel, qui considera que serà "més útil al moviment lliure que darrera dels barrots" i que "cal denunciar aquesta cacera de bruixes que implica tota la societat" catalana.

També el compte a Twitter de la CUP reprodueix unes afirmacions de Gabriel en les quals l'exdiputada afirma: "No som les persones citades pel Suprem qui hauríem d'estar sota investigació, sinó l'Estat espanyol i la seva baixa qualitat democràtica".

De la seva banda, la dirigent de la CUP i regidora barcelonina Eulàlia Reguant també ha utilitzat el seu compte de Twitter per donar el seu suport a la "internacionalització del conflicte" i a "amplificar l'eco" del moviment separatista.