La CUP viatja a Escòcia per enfortir els llaços entre els moviments independentistes. Una delegació formada per les diputades cupaires Eulàlia Reguant i Pau Juvillà i el portaveu del secretariat nacional Edgar Fernández, s'han desplaçat aquest divendres fins al Parlament escocès per reunir-se amb representants del Scottish Green Party, el partit nacionalista dels verds. Segons ha explicat la CUP en un comunicat, l'objectiu de la reunió és "sincronitzar agendes independentistes" i "internacionalitzar el conflicte democràtic que Catalunya viu amb l'Estat espanyol". 

Referèndum

Des d'Edimburg, els representants cupaires han abordat amb els verds la qüestió del referèndum d'autodeterminació. Concretament, a la reunió en el Parlament els anticapitalistes han pogut parlar amb els diputats escocesos Ross Greer i Gillian Mackay, membres del Partit Verd Escocès que estan "impulsant un nou referèndum d'autodeterminació pel 2023", tal com explicat Reguant en un vídeo penjat a Twitter. Per a la CUP "és indispensable compartir experiències" amb altres moviments independentistes. Així, aquesta trobada és "el primer pas" per definir l'"agenda compartida" anticapitalista i independentista dels dos partits. 

Repressió

Entre altres prioritats, la CUP ha buscat "denunciar la repressió i vulneració sistemàtica dels drets civils i polítics per part de l’estat Espanyol". En aquest sentit, la candidatura ha exposat la situació judicial a la qual s’enfronta el membre de la mesa del Parlament de Catalunya, Pau Juvillà, que va ser jutjat aquesta setmana per desobediència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que s’enfronta a una pena d’inhabilitació. En aquest sentit, la formació ha denunciat la persecució política que viuen els càrrecs electes elegits democràticament per la ciutadania i com els aparells judicials espanyols pretenen acabar i castigar la dissidència política. 

El pla B

A banda, la CUP també ha volgut "treballar per la sincronització del calendari internacional, de cara a la celebració d’un futur referèndum d’autodeterminació." Pel que fa a això, defensen que "el pla B sempre és una societat civil organitzada i forta que defensa els drets de tothom". És per això que durant la jornada d'avui, la delegació de la CUP també s’ha trobat amb activistes de la societat civil impulsors del referèndum escocès, The People United, i amb familiars de brigadistes internacionals que van lluitar contra el feixisme durant la Guerra Civil Espanyola per "defensar els drets de totes". 

 

Foto principal: la delegació de la CUP davant el Parlament escocès / @cupnacional via Twitter