El portaveu de la CUP Edgar Fernàndez, ha reclamat l'amnistia com a solució pels "més de 3.000 independentistes amb causes judicials", i ha advertit també que "la repressió no acaba amb els indults".

En una roda de premsa a pocs metres del Gran Teatre del Liceu, que és el lloc on el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat els indults als dirigents sobiranistes a la presó, el portaveu dels anticapitalistes, Edgar Fernàndez, ha indicat que hi ha molts catalans que "no volen el seu perdó, ni la seva gràcia". "Tampoc volen la seva llibertat individual, volen la llibertat del poble de Catalunya", ha afegit abans d'apuntar que "són més de 3.000 persones les que tenen causes judicials".

"La repressió no va començar amb el procés"

Segons aquest portaveu de la CUP, "la repressió no va començar amb el procés ni acabarà amb els indults dels presos polítics", i ha explicat que "estem aquí per exigir l'amnistia, perquè si ells volen que els indults siguin un punt final, nosaltres volem que l'amnistia sigui el punt de partida per exercir l'autodeterminació".

Ha puntualitzat, així mateix, que "això no va de noms o de persones, ni de sigles, ni de partits, això va de tot un moviment polític, de tot un poble decidit a lluitar per la seva llibertat i per un futur millor en el qual hi capiguem tots". "Senyor Pedro Sánchez vostè avui no és benvingut a Catalunya, és part del problema, i no ens fa por l'Estat, ja sabem el que és i quines són les seves clavegueres", ha afirmat.

Arran també alça la veu

La portaveu de l'organització juvenil Arran, Adriana Roca, ha considerat que "les lleis espanyoles no són justes ni estan pensades perquè ho siguin", per la qual cosa "enfront del règim del 78, la independència és l'única sortida". Roca ha advertit que els indults podrien suposar "una renúncia política o un xec en blanc" a més "d'un mecanisme del règim per blanquejar la seva repressió".

Tot això després que la mateixa portaveu d'Arran i un altre militant entressin al Liceu i intentessin boicotejar l'acte del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, amb els crits de "Visca la terra" i "la independència és l'única solució". Roca i l'altra membre de l'organització juvenil de la CUP han ensenyat una estelada al pati de butaques i han pogut entrar ensenyant una invitació, com els altres assistents.

 

Imatge principal: El portaveu de la Cup, Edgar Fernàndez.