Mentre el debat de política general es va desenvolupant a l'hemicicle, els grups ultimen les propostes de resolució que presentaran com a conclusió del ple. I negocien acords per transaccionar propostes. JxSí i la CUP han aprofitat, fins i tot, el recés d'una hora del ple fixat després que el president ha acabat la seva intervenció per celebrar una reunió en una sala del Parlament, segons ha pogut constatar El Nacional. Entre els acords que ja s'han perfilat destaca la data del referèndum un cop els cupaires s'han obert a acceptar la fórmula que situa la votació "com a màxim" per al mes de setembre.

Després que el president, Carles Puigdemont, va proposar durant el debat de la qüestió de confiança que el referèndum vinculant que proposa se celebri, a tot estirar, la segona quinzena de setembre, la CUP ha anunciat una proposta de resolució reclamant que se celebri el mes de juliol.

No obstant això, les converses entre els dos grups han servit per acostar posicions que situen la data límit en el setembre de l'any vinent, segons ha avançat TV3 i ha confirmat El Nacional. L'acord es basa en celebrar el referèndum el setembre de l'any vinent "com a molt tard", segons fonts cupaires.

Així mateix preveu la creació d'una comissió de seguiment per a l’impuls, control i execució del referèndum abans de final d’any, a més del compromís que tot plegat continuarà el seu curs al marge de quina sigui la posició de l’Estat.

A la reunió entre els dos grups que s'ha celebrat durant el recés del ple han participat, per part de JxSí, la portaveu, Marta Rovira, el conseller Raül Romeva, i els diputats Lluís Llach i Lluís Corominas, mentre que les diputades Mireia Boya i Gabriela Serra hi han acudit en nom de la CUP.

Pel que fa a l'altre punt de tensió en les converses entre Junts pel Sí i la CUP, els pressupostos, just a l'acabar la sessió del matí del debat el vicepresient Oriol Junqueras s'ha reunit amb els diputats cupaires Benet Salellas i Eulàlia Regunat. Les resolucions que s'acordin en aquest tema seran un punt molt important.