El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha advertit avui al Govern de JxCat i ERC que la seva formació no facilitarà l'aprovació dels Pressupostos de 2019 llevat que incloguin una reforma fiscal per a les rendes més altes i baixes i també que siguin "els més socials en dècades".

En unes declaracions a la Cadena Ser, Aragonés ha indicat que la reforma fiscal que reclama la CUP hauria de permetre un sistema fiscal "més progressiu" que el que hi ha ara i, per exemple, hauria de ser eliminada "la retenció de l'IRPF per a les rendes de menys de 6.000 euros".

"No té sentit que hagin de tributar per l'IRPF" aquestes rendes tan baixes, ha explicat, per la qual cosa s'hauria d'eliminar aquesta tributació i això permetria" a les esmentades persones "gairebé sobreviure". A l'altre extrem, la CUP desitja "reformular" l'Impost de Successions i Donacions "per augmentar la tributació, així com una pujada de l'IRPF per als que ingressen més de 60.000 euros anuals".

"El més important -ha explicat- és saber si podem tenir els primers pressupostos de les últimes dècades que no tinguin naturalesa antisocial i que comencin a revertir retallades". Aragonés també ha anticipat, en aquest sentit, que "amb uns pressupostos antisocials o de retallades, amb nosaltres que no hi comptin".