La CUP té clar que les eleccions del 21 de desembre, imposades per Mariano Rajoy amb l’article 155 de la Constitució espanyola, han de servir per construir la República proclamada el 27 d’octubre. A partir d’aquest punt de partida els anticapitalistes han fet la seva proposta de punts compartits en el programa electoral amb la resta de partits independentistes. Segons ha explicat la seva número dos per Barcelona, Maria Sirvent, en són tres.

El primer d’ells és el “compromís de fer efectiva la República com a nou Estat independent”, com a ratificació dels mandats populars del 27-S i l’1-O. El segon és exigir l’alliberament dels presos polítics independentistes i el control efectiu del territori, “amb la retirada de l’Estat espanyol i la Guàrdia Civil”. Finalment, l’últim és un “gran acord de país” per obrir un procés constituent que porti a la “consecució de sobiranies”.

El Consell Polític de la CUP s’ha reunit aquest dissabte a la seva seu nacional, a Barcelona, per acabar de tancar el seu programa electoral de cara al 21-D. En aquest sentit, Maria Sirvent ha defensat que la seva proposta s’emmarca en la “voluntat majoritària de canvi que va expressar-se en el referèndum de l’1 d’octubre”.

Segons la número dos cupaire, també regidora a Terrassa, el programa “es basa en la implementació d’una República que ha de ser una eina de transformació i emancipació social”. S’han erigit en la “fermesa davant la repressió” i en la “garantia de responsabilitat i canvi”.

“El 21 de desembre anirem a guanyar per materialitzar aquesta República de consecució de drets polítics i socials”, ha assegurat Sirvent. “Deixem enrere el 155 i la regressió en drets i llibertats. És per això que nosaltres creiem que és el moment de mirar endavant, de mantenir-nos dempeus, de no claudicar”.