El diputat de la CUP, Carles Riera, ha acusat aquest divendres el PSOE i el PSC de ser un dels "pilars bàsics i fonamentals que sostenen la repressió" i la "continuada vulneració de drets civils i polítics". Després de l'anunci "ja esperat" de la suspensió dels presos diputats, Riera ha recriminat als socialistes que hagin volgut "vendre" que la presidència al Congrés de Meritxell Batet seria "l'inici d'un canvi", i que, per contra, hagin "trigat ben poc" en sumar-se a "la dreta" del Congrés.

Amb aquest gest deixen clar, al parer del diputat de la CUP, que a les institucions espanyoles "no hi ha cabuda pels drets civils i polítics". D'altra banda, ha agraït a Podemos que s'hagi posicionat en contra de la suspensió, tot i que els insta a "aprendre la lliçó" i no arribar a acords amb les "forces del règim" ni a les Corts ni a l'Ajuntament de Barcelona.

"Plou sobre mullat. No és la primera vulneració de drets civils i polítics que s'ha produït sobre aquestes persones, i malauradament no serà la darrera", ha lamentat Riera. En aquest sentit, ha assegurat que no es tracta només d'una vulneració dels drets dels presos, sinó dels seus electors. Riera ha retret als socialistes que en plena campanya s'erigeixin com una força "democràtica, de diàleg i d'esperança pel canvi". "Cap esperança en aquestes institucions", ha sentenciat el diputat.