Nova amenaça de Vox. Ara contra la CUP. El líder del partit ultra a Catalunya, Ignacio Garriga, ha respost de forma contundent el suport que la diputada anticapitalista Eulàlia Reguant ha expressat en el ple d'aquest dijous a la protesta que va tenir lloc ahir contra una carpa de l'associació espanyolista S'ha Acabat!.

"Antifeixistes sempre. I, per tant, tot el suport als estudiants que ahir a la universitat van frenar un cop més el feixisme i el van expulsar de les universitats públiques d'aquest país", ha dit Reguant des del faristol de l'hemicicle. "Us il·legalitzarem", ha respost via Twitter el mateix Garriga.

Suport 'in situ'

La protesta d'ahir va encendre els grups unionistes del Parlament. Alguns, fins i tot, van abandonar el ple per anar fins al campus de la UAB per donar suport als estudiants espanyolistes. És el cas del mateix Garriga o del líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa. Un cop allà, van ser escridassats pels estudiants antifeixistes.

No contents amb aquesta "provocació", en boca d'alguns dels estudiants que protestaven contra la seva presència, aquests partits ja han fet els primers passos per dur l'afer als tribunals.

Accions legals

El partit taronja ja ha anunciat que denunciarà davant Fiscalia el consell de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el seu rector, Javier Lafuente, per "inacció" davant l'acció d'ahir dimecres en la protesta contra la carpa de S'ha Acabat!.

El portaveu del partit, Nacho Martín Blanco, ho ha anunciat en el ple del Parlament, on també ha demanat que comparegui el propi Lafuente i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Des de Ciutadans demanen explicacions sobre el que va passar i també sobre el no requeriment d'assistència als Mossos pel qual va optar, segons ells, el rectorat.

"Arribarem al final en tot el que sigui la responsabilitat dels representants dels òrgans de Govern de l'Autònoma. Em va semblar lamentable veure la gent insultar amb odi els qui comparteixen aula amb ells només per defensar les seves idees. Tenim un autèntic problema amb la llibertat a Catalunya", ha denunciat.

Vox i el PP també han demanat la compareixença d'Elena. A més, el líder popular, Alejandro Fernández, també va anunciar que analitzarien judicialment si podien emprendre accions legals contra la "inacció" del conseller.

 

Imatge principal: el líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, en un ple / Foto: Sergi Alcàzar