Ciutadans denunciarà davant Fiscalia al consell de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el seu rector, Javier Lafuente, per "inacció" davant l'acció d'ahir dimecres contra una carpa de "l'única associació jove constitucionalista de Catalunya",  tal com ells mateixos es defineixen, S'ha acabat.

El portaveu del partit, Nacho Martín Blanco, ho ha anunciat en el ple del Parlament, on també han demanat que comparegui el propi Lafuente i el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Des de Ciutadans demanen explicacions sobre l'ocorregut i també sobre el no requeriment d'assistència als Mossos pel qual va optar, segons ells, el rectorat.

"Lamentable" 

"Arribarem al final en tot el que sigui la responsabilitat dels representants dels òrgans de Govern de l'Autònoma", ha afirmat Martín Blanco, un dels diputats que ahir va visitar la UAB després dels incidents per donar suport als estudiants de S'ha Acabat. "Em va semblar lamentable veure la gent insultar amb odi els qui comparteixen aula amb ells només per defensar les seves idees. Tenim un autèntic problema amb la llibertat a Catalunya", ha denunciat.

En canvi, des de la CUP, la diputada Eulàlia Reguant ha volgut donar el seu suport als "estudiants que ahir van frenar un cop més el feixisme i el van expulsar de les institucions públiques d'aquest país". 

La UAB sabia de l'acte 

Davant la col·locació d'aquesta carpa a la plaça Cívica de la universitat, un grup nombrós d'estudiants de l’Autònoma es va concentrar a la plaça principal del campus per rebutjar la seva presència, fent caure l'estructura. Els manifestants cridaven lemes com "Fora feixistes de la universitat".

Fonts de la UAB consultades per Efe han indicat que eren coneixedors de l'acte de S'ha acabat, ja que havia estat autoritzat pel rectorat, i que havien desplegat un dispositiu reforçat d'agents de seguretat del campus, encara que va ser insuficient per evitar l'atac. 

A la imatge principal, el portaveu de Cs, Nacho Martín Blanco / Montse Giralt