Els partits espanyolistes han esclatat durant el ple d'aquest dimecres en assabentar-se de la protesta antifeixista que s'ha format al voltant de la carpa de l'entitat juvenil S'ha Acabat! a la plaça Cívica de la UAB.

El primer en reaccionar ha estat el líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, que ha interromput el ple per denunciar la situació i demanar al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que els Mossos intervinguessin després que alguns estudiants trenquessin la carpa de l'associació espanyolista.

Quan ha arribat el seu torn en un ple específic sobre la covid, tant Carrizosa com el mateix president del PP català, Alejandro Fernández, han acusat Elena d'inacció.

Així doncs, Carrizosa, i dos diputats més, Nacho Martín Blanco i Joan García, i també el líder de Vox, Ignacio Garriga, han abandonat el Parlament i s'han desplaçat fins a la UAB per donar suport als estudiants espanyolistes. La delegació taronja ha parlat amb alguns dels estudiants que protestaven.

Al centre de la protesta

Entre crits de 'fora feixistes de la universitat', Garriga ha acusat els estudiants antifeixistes de "cadells que envia Aragonès, Borràs, el consell de Govern i tots els partits independentistes, amb el silenci còmplice d'Illa."

El líder ultra també ha titllat d'absolutament lamentables els fets, i ha dit que els presumptes responsables "han gaudit de la impunitat del rector de la UAB i de les institucions de Catalunya" per dur-lo a terme. "Volem traslladar un missatge contundent als violents que ens envolten aquí: no farem un pas enrere, restablirem la llei i l'ordre a tots els barris de Catalunya", ha afegit.

Amenacen amb els tribunals

Qui ha estat més concret, però, ha estat el mateix Carrizosa, que només arribar ha rebut l'impacte d'un suc per part dels manifestants. El líder del partit taronja ha anunciat que estudiaran la possibilitat d'instar accions judicials penals contra "els que han agredit i s'han apoderat amb violència de béns d'altres persones".

També ha reconegut que desconeixen si la decisió que no es desplegués la policia és perquè el rector no l'ha autoritzat "per aquest costum decimonònic d'impedir que la policia actuï a les universitats, de la mateixa forma com poden actuar en un altre lloc". "Ens preocupa la passivitat de les autoritats universitàries, que estan encapçalades per Gemma Geis, que assenyala a les associacions constitucionalistes i els diu feixistes", ha dit.

Fernández també ha anunciat que estudiaran possibles accions legals, però en lloc de contra els manifestants, contra el mateix conseller d'Interior i contra el rector de la UAB per, segons ha dit, la seva inacció. Tant Vox com els populars han demanat la compareixença al Parlament del mateix Elena.

 

Imatge principal: membres de S'ha Acabat! exhibeixen cartells davant la protesta antifeixista / Foto: Europa Press