El diputat de la CUP, Sergi Saladié, ha defensat que les esmenes que la CUP ha presentat als pressupostos i que estan generant tanta polèmica mediàtica, només afectarien un 3% del total del pressupost de la Generalitat. En canvi, Saladié ha afirmat que els cupaires representen un 14% de “l’arc independentista”, insinuant que aquest percentatge legitimaria la CUP per exigir més canvis.

El diputat independentista ha assegurat que estan "molt lluny" d'exigir tot allò que podrien en funció del pes que tenen al Parlament.

Saladié ha rebatut les crítiques de Junts pel Sí (JxSí) per les condicions que posa la CUP per aprovar els pressupostos. Ho ha fet a un acte convocat per la formació antisistema a l'Aldea (Baix Ebre), en una jornada sobre urbanisme i gestió del territori.

El diputat ha quantificat en 700 milions d’euros l’impacte de les mesures pressupostàries que ha presentat la CUP.

Saladié ha assegurat que els documents presentats per la seva formació busquen un "mínim comú denominador" i no pretenen "fer el model" que els agradaria, sinó que s'adapten a "un context marcat per les retallades" amb l'objectiu de "marcar un canvi de tendència".

Crítiques de C's i PSC

Qui també s'ha referit als pressupostos ha estat la líder de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, que ha lamentat que "malauradament, les prioritats del Govern no són ni la sanitat, ni l'educació, ni les polítiques socials, és mantenir els alts càrrecs, els xiringuitos polítics i convocar un nou 9-N". Arrimadas ha fet aquestes declaracions des de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha titllat de "joc de risc" l'acord d'estabilitat de JxSí i la CUP: "És com jugar a la loteria: a vegades toca i a vegades no", ha subratllat. Per això ha demanat acords estables i s'ha mostrat convençut que, aquest 2017, tornarà a haver-hi eleccions.