Tot i que no es tracta d'un 'No' definitiu, la CUP ha assegurat que “els pressupostos són continuistes i insuficients i consoliden les retallades dels darrers anys". Així s'ha expressat la formació anticapitalista a través d'un comunicat el vespre d'aquest dimarts després de reunir-se amb l'equip del vicepresident Pere Aragonès a la conselleria d'Economia en el marc de la ronda de contactes que el Govern ha iniciat amb els partits.

"A hores d'ara, i a falta d'examinar a fons la primera proposta que acabem de rebre, les propostes de la CUP no semblen tenir cabuda en aquest projecte de pressupostos. Les xifres que ens ha donat el govern no quadren, ens semblen tendencioses i propagandístiques", ha assegurat la diputada de la CUP Maria Sirvent, que ha assistit a la reunió juntament amb el seu company de files Vidal Aragonès.

En aquest sentit, Sirvent ha posat en dubte "els augments de despesa que anuncia el Govern" perquè, segons ha recordat, el mateix Aragonès va assegurar que obeiria els límits de dèficit i de despesa imposats per l’Estat.

"Amb aquesta obediència i continuisme, el Govern no podrà sinó seguir amb les privatitzacions, i els pressupostos no podran impedir la constant degradació de serveis públics. Per molta enginyeria comptable que facin, aquests pressupostos consoliden les retallades dels darrers anys", ha afegit.

Si volem avançar nacional i socialment cal que es desenvolupin polítiques sobiranes", ha instat la diputada anticapitalista, la qual ha criticat "les polítiques antisocials del govern, com la Llei Aragonès". Per Sirvent, aquestes lleis "debiliten el control públic de les infraestructures i la capacitat d'afrontar un nou procés de ruptura amb l’Estat".