Una altra proposta de resolució de la CUP de la qual es parlarà. Si ahir van esclatar les alarmes per la seva voluntat de fixar un referèndum abans que acabi la legislatura, avui s'ha conegut que els cupaires també presentaran a la sessió de dijous del debat de política general una proposta per la retirada de les acusacions particulars de la Generalitat.

"Milers de persones han patit la repressió pel seu compromís polític arreu dels Països Catalans en els darrers mesos", exposen els anticapitalistes en el text consultat per ElNacional.cat, on critiquen que "malauradament" les institucions i el Govern català no han estat en molts casos a l'altura de les circumstàncies.

"No només s'han posat de perfil davant la repressió, sinó que sovint han actuat de corretja de transmissió de la repressió contra l'independentisme i els moviments populars", retreuen els cupaires, i per això argumenten que cal un gir "de 180 graus" en el paper de la Generalitat "davant la repressió" i que estiguin de forma "clara i contundent al costat de la gent represaliada sense matisos ni fissures".

Per totes les coses exposades, la CUP vol que s'aprovi un text on posa literalment que el Parlament es compromet a donar "tot el suport necessari a totes les persones represaliades per motius polítics", i que la cambra insta el Govern de la Generalitat a què ho faci també. En especial, matisen, donant suport a les 13 persones represaliades en el cas de l'Operació Judes, consistent en les acusacions als membres del CDRs processats per terrorisme

El text també exposa que el Parlament insta el Govern a retirar totes les acusacions particulars contra manifestants i activistes polítics, deixar d'aplicar la Llei Mordassano col·laborar "en les batudes racistes dels cossos policials espanyols", i desestimar qualsevol operatiu dels cossos i forces de seguretat catalanes que tingui com a resultat intencionat o conseqüència directa la persecució i el tancament de persones en situació administrativa irregular al Centre d'Internament d'Estrangers

Dijous, dia de votació

Una vegada acabat el debat d'aquest dimecres, on s'han fet la intervenció dels grups, la resposta del president, Pere Aragonès, i les rèpliques de nou dels grups, aquests han tingut un termini de mitja hora per presentar un màxim de 15 propostes cada un. Ara, la Mesa tractarà la seva admissió a tràmit i dijous entre les 9.00 i les 12.00 hores podran transaccionar iniciatives.

L'activitat a l'hemicicle es reprèn dijous a les 16.00 hores, moment en què es debatran les propostes -cada grup exposarà les seves durant deu minuts- i es farà la votació.